Borta bra men “hemma bäst”!

Borta bra men “hemma bäst”!

Så äntligen har årets bästa tid kommit, de fyra korta veckorna när vi kan vara “hemma” i Sverige. Personligen så är jag jävligt nöjd med vädret som det är och den normala svenska sommaren som är i år i motsatt till hur det var förra året. Minns tillbaka till hur det faktiskt en hel del dagar var varmare i Stockholm än vad det samtidigt var på Gran Canaria, helt galet.

De här fyra veckorna har fokus på att bara få hänga med nära och kära och ha det bra tillsammans. Med en verksamhet som aldrig sover så blir det ändå en hel del kontorsjobb ifrån soffan men det är helt ok. När man hela tiden har fokuset mot målet så går det så otroligt mycket lättare att jobba för att komma just dit.

Målsättningen är klar!

Det långsiktiga målet är att kunna göra en ruralisering och flytta hem till Jämtland under en längre tid av året för att den mesta övriga tiden fortsatt spendera på Gran Canaria. Stockholm då? Vackert på sommaren och att kunna göra besök när man så önskar men absolut ingen permanent lösning på sikt, än mindre om man ska vara en familj!

Jag har alltid gillat att jobba emot klara och tydliga uppsatta mål, för mig så ger det en galen jävla motivationsboost att skapa möjligheter att göra det man vill och när man vill det. I slutändan så handlar om frihet för mig och framförallt att få vara med de människorna jag tycker om. Jag är min egen chef och är ingen mån-fre 07-16 människa, har aldrig varit och kommer aldrig någonsin att bli det.

För att allt detta verkligen ska gå i lås så krävs det såklart ett klirr i kassan. Inte mera kashing från enbart ett och samma ställe och göra sig helt beroende av en och samma inkomstkälla, det vore dumt. Detta misstag har vi gjort förut och det kommer inte att ske igen. Nu handlar det istället om att bygga upp ett nätverk av flera aktiva inkomster och flera passiva inkomster där det är tänkt att det längre fram ska automatiseras så mycket som det går så att vi kan jobba där vi vill befinna oss. Med målmedvetet smart arbete så kommer vi också att komma dit.

Tänk att kunna sitta på sin veranda och se ut över den enorma gröna ängen med den glittrande Tåsjön framför sig och där enbart skogen höjer sig bakom. Det och inget mera runt omkring förutom tystnaden, ren och skär balsam för själen. Eller varför inte på vintern med ordentligt med snö ute och samtidigt som det sprakar från kaminen inne i huset. Japp, det är dit vi ska! Förutom just detta mål så har åtminstone jag ett flertal till men det kan vi ta en annan gång. Hur ser det ut för er, har ni några särskilda mål som ni jobbar mot att uppnå?

Så jobbar du med målformulering!

Jag har låååång erfarenhet från idrotten just att jobba målinriktat och med målplanering. För den som inte är det så kan det vara svårt att veta hur man ska göra och hur man ska kristallisera sitt/sina mål. Här tipsar jag om en snabb googlesökning av: “SMART målformulering”. Det är en formel och en förkortning där S står för specifikt, M för mätbart, A för angeläget, R för realistiskt och T för tidsbegränsat och som hjälper dig hur du ska göra för att faktiskt nå dina mål och drömmar så att det inte enbart stannar vid just det, drömmar! Ett ytterligare tips, vänta inte med detta utan läs på om detta och gör detta NU NU NU då livet är alldeles för kort för att inte göra det man faktiskt vill göra eller för att inte nå det som man faktiskt vill uppnå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *