Full fart i värmen!

Full fart i värmen!

Vi har väl inte direkt varit bäst att uppdatera här inne på bloggen den senaste tiden, den enkla anledningen till det är helt enkelt att vi har upp över öronen med arbete, vilket såklart är riktigt positivt och grymt bra.

Efter några galet heta höstmånader så har det ääääntligen blivit lite svalare temperaturer vilket känns otroligt skönt.
Att jag själv har en hel del problem med värmen är inga nyheter direkt men när man t.o.m ser svettdroppar på Tamy och DÅÅÅ är det fanimej allvar!!

Ett härligt gäng resenärer från det Svenska Fibromyalgiförbundet har vi också haft hos oss på hälsoresa. Resan blev till en supersuccé och blev så lyckad att förbundet vill göra ytterligare en med oss nästa år, så otroligt roligt tycker vi!

Fler och fler elever kommer även ner till värmen för att utbilda sig till massör, idrottsmassör eller spaterapeut hos oss vilket också känns helt kanon. Någon som också känns kanonbra är att vi äntligen är igång med träningen som vi ska.

Med svalare temperaturer så sover vi båda bättre men orkar även vara betydligt mera aktiva med vår träning även dagtid. Träningen blir oftast gjord innan jobbet eller direkt efter arbetsdagens slut när det också är riktigt bra träningstemperaturer.

Även om jag själv varit lat att träna den senaste tiden så har jag ändå min idrottsbakgrund där jag alltid tränat, hårt och mycket, så det känns riktigt skönt att vara igång igen.

Bara jag kommer igång så vet jag att jag bara kopplar på autopiloten och KÖR men ska jag vara ärlig så var det om Tamy skulle haka på eller inte (som det utlovats en och annan gång), och det gjorde hon och det ska hon absolut ha all cred för!

För mig själv så är det fortsatt gym, crossfit ihop med powerwalks och löpning som gäller och Tamy kör yoga, powerwalks och löpning.

Att Tamy kör yoga och pw:s är ju hennes vanliga grej men att hon skulle börja jogga, det trodde jag ALDRIG!, men såååå skoj är det i alla fall och jag är jäkligt stolt över henne.

Yoga på stranden

Så förutom att vi nu joggar tillsammans tre gånger i veckan så har hon redan t.o.m börjat att göra researchen för vad som förhoppningsvis ska komma längre fram genom att börja spana in grymma joggingvagnar eller löpvagnar som man sedan “stuvar” ner barnen i.

Tamys bästa kompis har också börjat att jogga med sin dotter i joggingvagn och hon tipsade om att hon hittade bästa joggingvagnen på BästFörBarn.se och som hon själv hade köpt efter att ha läst ett test på sidan och nu är alltså även Tamy sugen på samma joggingvagn.

Tog mig själv en snabb titt på vad som finns på marknaden och man kan väl lugnt säga att det är mera “löpvänliga” vagnar som gäller idag än tidigare, skoj ändå att ta en titt på hur modellerna såg ut när en annan var liten mot hur de ser ut idag.

Så såg de ut tidigare
Som de såg ut på Hedenhös tider (när man själv var liten).. Inte så high-tec kanske men visst har de sin charm ändå?

 

Joggingvagn
Japp, man kan lugnt säga att utvecklingen går framåt!

Nu saknas då annars bara det viktigaste att fylla vagnen med ;), som tills vidare får bli ett par vattenmeloner enligt Tamy. Kan ni tänka er synen när vi är ute och kutar med vår joggingvagn och vi stannar till för att heja på vänner, bekanta eller klienter och de vill ta en titt på lilla bebisen OCH att de möts av synen av ett par schyssta vattenmeloner, längtar redan tills att få vara med om den upplevelsen.

Vattenmeloner
Ett par schyssta och stora vattenmeloner, vem gillar inte det?

Träna tillsammans- stanna tillsammans!

Ni vet väl annars vad dom säger om par som tränar tillsammans? “Couple that trains together stays together”. Läste för övrigt en sifoundersökning som är framtagen av Garmen Nordic om att det finns mängder av fördelar att träna tillsammans med sin partner och att det ökar chansen till ett långvarigt och lyckligt förhållande.

Undersökningen hade tydligen gjorts genom flera olika webbintervjuer i Sverigen Norge och Danmark där c.a 1100 personer hade medverkat. Studien hade i alla fall visat att var fjärde svensk idag tränar tillsammans med sin partner.

Så har du en kille eller tjej, gubbe eller gumma som är en riktig soffpotatis och som du ändå vill öka chanserna att hänga ihop med så är det dags att kicka ur han/hon ur soffan och ut och röra på er.

Helt ärligt så är det rätt skitsamman vilken fysisk aktivitet man gör utan bara ATT man tränar något och att man gör det tillsammans är ju det som är hela grejjen!

Förresten, så har Tamy fått mig att köra TVÅ pass yoga nu per vecka! 1,90cm lång och +100 kg och smidig som ett kylskåp men någonstans måste man ju börja!

Så, tränar ni själva tillsammans som par och i sådana fall vad tränar ni?

One thought on “Full fart i värmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *