God jul från oss

God jul från oss

Jahapp då var det dags igen.. Julafton, tänk vad tiden går alldeles för snabbt. Det känns ju nästan som igår när:

-Tamy stod i köket och gjorde sina helgrymma turkiskpepparknäck och pratade om julmat.

-Tamy surade lite över att åka och jobba.

-Far blir tjurig för något som inte blir som han vill.

-Mor hoppar friskt från ämne till ämne å blir irriterad över att far är tjurig.

-Jag försöker att slå dövörat till.

Aaah vad jag längtat. Oavsett om jag/vi alla har våra egenheter så finns inget bättre än att vara med nära å kära. Sedan att det är riktigt jäkla svårt att skapa någon julstämning beroende på var man bor är ju en helt annan sak.

Helt ärligt så skiter jag personligen fullt ut i julen, det viktiga för mig är att jag får vara med dom jag tycker om, allt annat spelar noll roll. Att ha ett par dagars ledighet på det är ju inte heller det allra sämsta.

Dagen före dopparedagen betyder även tradition med julfika med liten julklappsutdelning hemma hos oss med våra anställda.

Beroende på hur vårt arbete ser ut för säsongen så varierar personalstyrkan från enbart jag och Tamy och upp till 4-5 anställda som allra mest. I år så har vi äran att få ha superduktiga Maire hos oss. Håller tummarna för att hon även kommer tillbaka nästa år.

Tror du att det är det enklaste av allt att hitta duktig personal för oss hit på Gran Canaria? ICKE, detta är faktiskt en av våra stora utmaningar varje år med att just hitta rätt personal. Vad beror då detta på tänker du/ni? Jo oftast p.g.a att man där hemma i Sverige har sitt vanliga vardagsliv. Det är där man har sitt hem, sin familj och sitt arbete. Hit till Gran Canaria kommer man ofta för att pröva på att bo och arbeta i ett av världens bästa åretrunt klimat under viss tid av sitt liv.

Det är vanligt att vi får in en hel del ansökningar till våra tjänster. Dock så är det många “ultimatum” från många ansökande där man kan “ställa” upp och komma om man tex:

-Kan få gratis boende och flyg.

-Om man enbart kan arbeta halva perioden/säsongen.

-Om bästa kompisen också kan få arbete osv osv osv.

Helt ärligt, hur många arbeten/tjänster där hemma får massor av ansökanden med frågor som dessa? Nej, det är samma som gäller när du söker en tjänst på Gran Canaria som en tjänst där hemma, så kom in i matchen och verkligheten vill man ibland gärna få en hel del ansökanden att också förstå.

Ska även tillägga att vi nästan alltid haft den stora förmånen att få haft riktigt duktig och bra säsongspersonal hos oss och det är något att absolut vara stort tacksamma över.

Just ja, dagen före dopparedagen betyder även det en tradition av kvällsdopp i havet. Det är ju vinter även här på Gran Canaria så det är jätteviktigt att ha varmt på huvudet 🎅😊😉

Nu väntas det glögg och umgänge med nära å kära. Vi passar på att önska er alla en riktigt god jul. Ta hand om varandra och glöm inte att säga och framförallt visa hur mycket ni älskar varandra.

Gilla, dela och följ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *