“Ledig dag”

“Ledig dag”

Torsdagar är vår “lediga dag” i veckan, men som småföretagare med ambitioner att växa så kan det vara svårt att styra in en helt ledig dag. Oftast så blir det en hel del adminjobb med främst mejlande på dessa dagar för oss men också möten på hotell för att diskutera nya kontrakt. Som svensk så är vi ju jäkligt noga ofta med att vara professionella och seriösa, vi är alltid som oftast i tid och om något skulle skita sig att vi inte hinner i tid så meddelar vi snabbt att vi blir sena osv.

Att tro eller tänka att det ska vara lika här på Gran Canaria för Kanarierna kan man bara glömma direkt. För oss med våra möten så är det mera vanligt att hotelldirektörer och andra chefer är ordentligt försenade än i tid.. och då menar jag inte försenade med 5-15 minuter utan vi snackar halvtimmar och timmar och ibland så kan det hända att de inte dyker upp alls. Tro inte att de hör av sig om att de är sena och tro inte att de ber om ursäkt att de är sena när de väl dyker upp. Vi väljer fortsatt att vara svenskt proffsiga och för respekt för andra och att andras tid säkert är lika viktiga som vår så är vi fortsatt i tid till våra möten.

Vi tar alltså INTE sedan dit vi kommer i dessa fallen:);). Första två åren så gjorde vi plats i agendan ibland för 3-4 möten/dagen under vissa dagar, men vi lärde oss snabbt att vid 3-4 möten så blev flera andra möten uppskjutna för just den dagen då folk aldrig kunde komma i tid. Så numera så håller vi oss till 1-2 möten om dagen när det är mötesdagar då ändå halva dagen går åt till detta och då vi även måste hinna med en jäkla massa andra prylar. Här kompletterar vi varandra bra jag och Tamy, jag har en stubin som kanske är kort (Tamy säger att jag inte har någon alls) medan Tamy är den coola och lugna hälften av oss och den som oftast kör de flesta möten själv nu för tiden. Detta har visat sig ge bäst resultat även och det också passar även mig rätt bra, palla ha på sig kostym och slips i hettan, pheeew.. och det är kanske inte direkt just är jag heller.. 2 jäkla gånger har jag haft på mig långbrallor sedan 30:e aug 2017 btw, och vid båda tillfällena så tvingade hon på mig dom!!

Så lesson No. 1 iaf och om du kommer till GC och får tex höra ett klockslag, att något ska vara fixat och klart till ett visst datum eller dyl. så addar du bara på med det dubbla;), tex får du höra att en sak ska ta 1 månad, var så säker att det tar minst 2 månader osv osv. Det gäller bara att ställa in sig på detta och OM det mot förmodan någon gång skulle ta kortare tid eller någon faktiskt skulle vara i tid (eller då bara liiiite) försenad så blir du bara glatt jävla överraskad:). Vi ska väl inte generalisera här utan såklart finns det också de som är i tid m.m och såklart så ska vi ära den som äras bör!!

I övrigt så har vi hunnit med att göra en storhandling på vår nya favvoMercadona här i Puerto Rico (det bästa som hänt i avdelning nybyggen här de senaste 20 åren) och sedan har vi också haft släkt på fikabesök och som är här på semester men som tyvärr åker hem imorgon:(. De senaste två månaderna så har vi annars haft familj boende hos oss nästan konstant. Det är såklart såååå roligt och inget är viktigare eller bättre än familjen men också rätt skönt när de drar hem till Sverige och skottar snö igen;) och vi får oss lite egentid.

Vädret är som vanligt “talk of the town” här nere och lita på att det är det än mera än vanligt just nu då vi haft molnigt, blåsigt och ibland t.o.m några regndroppar i mer eller mindre en vecka i rad nu, vilket är OVANLIGT där vi bor!! Denna tiden på året kan det vara 2-3 dagar i rad som är lite halvrisiga (med södra Gran Canaria mått mätt), vi håller tummarna att det nu iaf blir bättre då vi i vårt jobb är mer eller mindre helt beroende av riktigt bra väder (och som det nästan alltid är). Temperaturskillnaderna är stora mellan norr och söder på ön och vädret kan skilja sig stort, och även från turistort till turistort som tex mellan Playa de Ingles till vårt Puerto Rico (15 min med bil emellan) så kan vädret också skilja sig stort även om det bara är ett stenkast emellan.

I övrigt så har vi mest laddat batterierna för morgondagen, slappat i soffan och kollat in Brynäsmatchen på tv. Mina boys gjorde ingen lycklig ikväll heller och Tamy är mest glad att inredningen här hemma är hel och ok:);). Som med allt annat så är det bara att bryta ihop och komma igen.

Over and out for the night:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *