Semester i Göte “la” borg och “bästkusten”!

Semester i Göte “la” borg och “bästkusten”!

Har ni också “hemestrat” i sommar? Även om det såklart är rådande hårda Covid-19-tider så har det ändå varit en bra möjlighet för oss att se mycket av det vackra som Sverige har att erbjuda. Tänk att det ska behövas en jäkla epidemi för oss (och för många andra) för att få uppleva Sverige på allvar, även efter att denna skitepidemi har blåst över så har vi iaf. lovat varandra att fortsatt ta lite tid att “hemestra” även i framtiden.

Vi kastade oss in i hyrbilen och drog till västkusten och goa Göteborg. Gjorde som alltid vår research noga innan vi ska åka någonstans oavsett om vi ska resa kort eller långt. Vi hittade en hel del mysiga tips och resmål hos göteb.org som vi nappade på, kan starkt rekommenderas för alla andra som också vill ta del av Sveriges vackra framsida.

Så vad gjorde vi då för skoj? Jo det blev både ett och även flera besök i “feskekörka”, herregud här snackar vi munorgasm. Kan vi enas om att flytta “feskekörka” till Gran Canaria?

Andra höjdpunkter som vi också faktiskt kunde enas om på västkusten var strandhäng på Haverdalsstranden och i Tylösandsbukten. Utnämner härmed Haverdalsstranden till topp tre i Sverige. Långgrund fantastisk fin sandstrand med gott om plats för alla.

Andra höjdare var Klädesholmen som vi tog bilen till över från Tjörn, där en av mina närmsta vänner dessutom har sitt lantställe. Så otroligt mysigt, vackert och god mat och dryck. Kajakpaddling i Stenungssunds skärgård där vi tog med tält och utrustning och övernattade vid strandkanten måste också göras igen inom en snar framtid. Avslutade västkusten som den påbörjades med ett par nätet i Götet på fint hotell och än mera god mat och dryck. Bara älskar att gå omkring i de gamla stadsdelarna och kolla på de vackra gamla husen och arkitekturen, helt fantastiskt.

Fotboll och Liseberg (och besök hos vänner) får vänta på sig till nästa besök efter Covid-19. Så får även Gekås göra…

Sveriges Covid-19 “strategi” kontra andra länders

Den största omställningen för oss som lever på Kanarieöarna har annars varit den totala “låt gå attityd” och brist på respekt och distansering som gällt och som fortsatt gäller i Sverige. Från stenhårda lagar och regler i Spanien till “frihet under ansvar” i Sverige. Hur tycker ni denna “frihet under ansvar” har gått? Exakt, skitdåligt och genomuselt. Det har varit beklagande att se så många svenskar fullständigt skita i sig själva och framförallt i hur man skiter i människor omkring sig.

Vi har dagligen fått säga till människor om att hålla avstånd, många har reagerat med att till och med ha fräckheten att bli sura eller passivt aggressiva tillbaka. Hur är detta ens möjligt? Vi har själva exempelvis fortsatt att bära munskydd även på hemmaplan när vi någon gång behövt åka kommunalt eller besöka en matbutik.

Folk har tittat på oss och kommenterat detta. Hur är det möjligt att vi varit så ensamma om det? Det som är mest skrämmande är ändå hur man i ett land med 10 miljoner människor tror sig tro att det är “vi” som har rätt i frågan om bland annat dessa munskydd (som nu faktiskt visat sig skyddar) och det är övriga miljarder människor i världen och andra regeringar och hundratals professorer och statsepidemiologer som har fel! Galet är ordet! +170 länder av världens dryga 200 länder har krav på dessa munskydd ihop med massor av andra restriktioner som också följs.

Är det dyrt med ett munskydd? Är de tunga att bära? OM de kan skydda dig eller andra, hur mycket eller hur lite, så är det ju ändå värt det.

Andra frågeställningar som vi har: Varför måste vi i Sverige alltid vara “the odd man out” som vi kallats för i engelsk press? Varför måste vi alltid sitta i baksätet eller ligga i bagageluckan istället för att faktiskt köra bilen? Varför alltid vänta och se tills att det till slut alltid är försent? Sverige har testat denna väg redan vid ett flertal andra tillfällen de senaste 40 åren, lika misslyckat då som nu har denna “strategi” varit.

OM det nu kommer en andra våg av denna pandemi, gör för fan om och gör rätt. Tyvärr så känner vi oss pessimistiska i hur Sverige kommer att hantera detta i sådana fall, då gissningen är att det fortsatt blir låt gå principen och frihet under ansvar som kommer att gälla. När man som vi som utlandssvenskar också är i kontakt med massor av andra utlandssvenskar och slås av hur extremt överens alla är över Sveriges hantering av allt, STARKT kritiska.

Till dom som tycker att Sveriges väg är rätt, så gissar vi att man heller inte är släkt eller vänner till de +5700 människor som tyvärr gått bort i Covid-19, många helt i onödan. Tror du att de omkomnas anhöriga, släkt och vänner tycker att Sveriges vägval varit lyckat? Såklart INTE, gör om och gör rätt Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *