Början på säsongen med rivstart

Början på säsongen med rivstart

Efter det intensiva slut som i alla fall jag hade i slutet av augusti så har vi nu rivstartat vår tid nere på ön. Jag hann göra det mesta av det jag skulle hinna med innan vi kom ner men en del detaljer blir kvar att göra och nu är också fokus på denna veckan med ett gäng härliga damer (och herre) som kommit ner till oss och som vi har äran att ta hand om medans de är här. Det är allt ifrån mjukare träningsaktiviteter, massage och utflykt till ett vin- och kaffeplantage till att bistå i smått och gott. Och så lite socialt på det såklart. Vi själva lyxar till det med att faktiskt själva tagit in på samma hotell som gruppen, eftersom de bor i annan ort än där vi själva bor. Så för att slippa behöva ta sig iväg innan gryningen varje morgon och komma hem till midnatt så ser vi helt enkelt till att vara nära. Bättre, visst?

Vi reste ner i onsdags förra veckan och hade i dagarna innan en hel del att stå i, just i förberedelse för att gruppen skulle komma ner. Mycket små detaljer dock men här nere så är dessa ofta jobbigare att lösa än hemma i Sverige. Sedan så har vi ju ännu ingen ny bil (sedan vi sålt vår gamla skrutt) så det blir mycket flängande hit och dit vilket tar mycket tid och energi. Men just nu så känner vi ändå att vi har gott om den, energin alltså, då vi har flera nya projekt och planer som vi ska starta igång arbetet med redan denna månad. Förhoppningsvis kommer dessa att skapa bra möjligheter för oss att växa samt att vi rent ekonomiskt kan kosta på oss lite investeringar, inte minst på det personliga planet.

Jag letar med ljus och lykta efter en till massör som vill komma ner och prova på en säsong här nere, det är verkligen inte enkelt då det oftast stannar i det ekonomiska. Rent krasst så kan man säga att pengar inte får ha en betydelse för den som vill få erfarenheten. Självklart får man lön men som det ser ut här nere med lönenivåer samt kostnader mot intäkter så är det ju en bra bit lägre än vad man tjänar hemma. Däremot så är det härligt att leva i det här klimatet samt att uppleva denna typ av arbetsplats och miljö som vi erbjuder. Det är ju inte för intet att vår kollega Maire väljer att återvända ner till oss för vintern. Men vi behöver en till…

Sen så håller våra mobiler (ja, bådas) att krångla litegrann vilket gör oss lite oroliga över tekniken, våra datorer har max något år kvar men vi hade hoppats kunna behålla våra mobiler i alla fall ett par år till då vi båda köpte en Iphone 7 för ett par (tror jag?) år sen. Nu har jag tittat runt lite och Iphone 11 kommer ju ut nu. Jag är ju lite av en prylmänniska och hade jag kunnat hade jag nog alltid haft en massa onödiga ”gadgets”. Samt att ha de senaste känns ju väldigt lyxigt. Så nu tittar jag på en iPhone 11 skal och fodral och funderar på om man ska slå till med en sån, samt att jag såklart vill få den personlig med skal och fodral som passar min smak. Jag måste nog ta tag i det ganska så snart innan det värsta sker..att jag blir helt utan.

Ytterligare en sak att ta tag i är hälsan, och mer specifikt kondition samt matvanor. Ja, detta är ju ständigt hos oss och upprepande om man läser tidigare inlägg. Jag suger på kontinuitet och disciplin vilket har varit min ständiga akilleshäl (av många). Sen hjälper det ju inte att både Andreas och jag är ena riktiga godisgrisar som älskar att ”mysa” med godsaker och att jag inte är speciellt förtjust i att träna (milt sagt). Så ja, nya tag igen med första fokus på att få in vardagsmotionen och dra ner på godsakerna. Som start alltså.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *