Flera drömresmål på listan

Flera drömresmål på listan

Drömresmål på min bucket list

Då har vi äntligen landat i Sverige i några veckor, Tamy i sitt kära Stockholm och jag i paradiset i Jämtland. Även om värmen låter vänta på sig så är det bara så gött att få vara där man trivs allra bäst, i Jämtland.

Det gäller att ta tillvara på alla dagar när tiden inte blir lika lång här och så som man allra helst såklart hade önskat. Stockholm väntar i alla fall till veckan för mig, mor och far och där det enbart blir en riktigt snabb mellanlandning innan det på studs bär av vidare till Budapest. Just Budapest har länge varit ett av mammas största drömresmål så det känns skitskoj att få åka dit tillsammans med dom som man älskar mest.

Att resa och se nya platser är något som annars både jag och Tamy verkligen älskar även om det tyvärr här inte heller blir lika ofta som man hade önskat. Tamys drömresmål är ju såklart att vi ska åka och besöka hennes släkt i Chile och det är även något som vi siktar på att göra inom ett par års tid. En drömresa som jag själv alltid har haft är att få resa till Japan. Ända sedan Shogun visades på tv på 80- talet så har jag varit rätt fast på att åka dit. Vilken jäkla mäktig och rik kultur och vilket otroligt vackert och fascinerande land. Tänker på alla filmer man även har sett just om Japan med allt från samurajer, geishor och sumobrottare m.m

Det känns också verkligen som om landet har så galet mycket att erbjuda. Visst du tex. att Japan består av över 6800 öar, har bland den lägsta brottsligheten i hela världen (dags att emigrera hit kanske?), japanerna hör till de som har den allra högsta medellivslängden i världen, människor är så fokuserade på yrke och karriär att det föds färre och färre barn så att det nu finns flera seniorer än det finns barn i landet? Och framför allt, Tokyo, världens största stad med över 37 mille invånare. Detta för att enbart nämna några få saker. Har grottat ner mig ordentligt nu och sitter och ser och läser en hel del om allt som finns att se och göra i landet.

Drömresmål = Japan

Vid ett besök så behöver jag komma ihåg att bära långärmat dock en hel del. Tatueringar ses fortfarande som “smutsigt” och kriminellt då det fortsatt är starkt förknippat med yakuzan (japanska maffian) i Japan. Även om kanske inte just Japan är ett drömresemål för Tamy så tror jag inte att jag kommer att behöva övertala henne alltför hårt. Säg bara “sushi” och hon kommer undra när det är som vi drar. Har du själv något “drömland” eller drömresmål förresten?

Så tanken är när vi ändå är i Asien att också kunna besöka åtminstone Thailand och Malaysia och känske även Kambodja och Vietnam. Galet vackra och spännande länder med en hel del historia så värd att veta. Nu ligger ju inte en Asienresa direkt runt hörnet utan det är många ställen att besöka och resor att göra innan en Asienresa kan bli aktuell, men har man inga mål, drömmar eller ambitioner, vad har man då?

Målinriktad och fokuserad

Som sagt, på vissa ställen så trivs man bättre än på andra. Mitt långsiktiga mål är att kunna få ha mer och mer tid i Jämtland. För att detta ska kunna bli av så krävs hårt jävla jobb och en hel del uppoffringar.

Jag har alltid haft lätt att jobba emot uppsatta mål och lätt för att kunna visualisera det jag önskar uppnå, för mig så är ett uppsatt mål en enda fet motivationsfaktor. En sak är säker och det är att jag ska framåt med allt jag sysslar med och fr.o.m om ett år från idag så ska en jävla massa saker se än bättre ut än vad de gör just nu och jag kommer inte låta någon eller något att hindra mig.

Jag har förstått genom åren att jag ibland kan vara jävligt jobbig att vara i samma lag som eller ibland att jobba med. Oavsett om det som tidigare gällde idrotten eller som nu i företagslivet så är jag medveten om att jag ställde/ställer stora krav på de som är i samma lag eller som jobbar med mig. Även om jag ställer hårda krav på andra så har jag alltid ställt och kommer alltid att ställa än hårdare krav på mig själv än på andra och jag kommer själv alltid att jobba än hårdare än alla andra.

Jag är också medveten om att jag kan uppfattas som otålig och att jag går fram som en ångvält ibland. Allt detta ovan p.g.a för att jag så gärna vill vinna, vill nå framgång och vill nå resultat, snabbt och helst igår. Jag jobbar på att mitt tålamod ska bli bättre. Jag jobbar också på att inte gå fram lika hårt och inte lika mycket som en ångvält i framtiden.
Apropå drömresmål , så finns det såklart inget som slår mitt Jämtland 🙂 😉 .

Nu ska jag sätta mig på terassen med en kall pilsner och bara njuta av utsikten över markerna, sjön, skogen och lyssna på tyzzztnaden. Livskvalitet när den är som bäst och precis på det stället där man också mår allra bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *