Sommaren i Sverige har börjat!

Sommaren i Sverige har börjat!

Maj försvann i ett huj! När vi kom hem till Stockholm så möttes vi av en kall och grå huvudstad som nästan fick oss att ångra färden hit men redan dagen efter tittade solen fram och vi fick uppleva något av den efterlängtade grönskan 🌱

Andreas stannade med mig i stan en vecka innan han flydde upp till Jämtland och jag njöt av att vara gräsänka för ett slag. Jag började tidigt att jobba några ströpass som personlig assistent vilket är både tacksamt och behagligt (för mig). Ibland känns det skönt att göra något helt annat. Annars så var det en del jobb och telefonsamtal som utfördes för vår egna verksamhet. Såklart så har jag även klämt in lite umgänge med nära och kära också 💕
Början av månaden var ganska händelserik med en trevlig återträff med mina fd. handbollskamrater, vilket är lite komiskt då jag knappt spelade något men var mer involverad runt om eftersom mina kompisar spelade. Det var iallafall tacksamt och ett par av tjejerna hade jag inte träffat på sisådär 20 år….man börjar bli gammal…och en annan sak som befäster och förstärker min känsla av att det snart blir pension är att mitt yngsta brorsbarn tog studenten. På nationaldagen fick jag gulla lite i värmen med min Guddotter och hennes mamma. Jag har inga systrar men det är inget jag är ledsen över när jag har vänner som står mig nära. Vi kanske inte ses så ofta som vi vill men att bandet är starkt märks; vare sig om det är genom att vara tärna på bröllop eller att bli utsedd till Gudmor. Kärleken är där.
Och om jag fortsätter i ämnet mush, eller jag menar kärlek, så kom Andreas äntligen hem för dryga veckan sedan och hade med sig världens bästa svärföräldrar för att spendera tid och för den efterlängtade Budapest resan! Vi skulle vara i Ungerns huvudstad under 3,5 dagar och fira svärföräldrarnas bröllopsdag. Budapest är en SÅN vacker stad! Jag har varit där en gång förut men hade nästa glömt hur vacker den är!
Det finns en oändlig uppsjö av aktiviteter att göra och att besöka ett av stadens kända span var ju ett måste. Nu måste jag erkänna att jag var lite korkad inför resan. Jag band upp mina pengar genom att betala in räkningar i förväg då jag visste att jag skulle få mer pengar senare i månaden. Men hade helt glömt att se till att ha tillräckligt för resan. Ja, puckat, jag vet. Så det var snabba ryck och jag fick ta ett sånt snabbt privatlån. Hittade sidan lanapengardirekt.nu som hjälpte mig hitta rätt. Annars så jämför lån med svag kreditvärdighet om du inte får till annat men skulle främst börja med första alternativet. Jag hittade ett alternativ som passade mig och jag kunde andas lugnt under resan. Spabesöket var himmelskt i dubbel bemärkelse då vi kunde njuta under bar himmel i gassande sol och även vara inomhus och testa termalbad. Om ni ska till Budapest så testa Gellert Spa/Bad!
Under tiden som vi var i Budapest så bodde vi på ett hotell som heter D8 Hotel. Den ligger supercentralt på Pest-sidan och hade ett bra pris. Absolut inte det billigaste men bra ändå. Hotellet var modernt och lite ”hippt” med mycket grå färger som bröts av med gul  och blå accentfärg. På morgonen serverades de en hyffsad frukostbuffé som kunde ha lite större variation men var ganska lagom för de tre frukostar som vi hade. Dock hade en vecka blivit lite tråkig. Dessutom så tyckte de att det var en bra idé att spela pop och hiphop låtar under frukosten med liiite för hög volym. Inte ens jag tyckte att det passade sammanhanget men ok, vi kunde prata så antar att vi inte kunde klaga för mycket på det. Det jag kan säga är dock att jag lätt kan tänka mig att besöka Budapest OCH bo på hotellet igen för SERVICEN var oustanding 👌🏾
Vi promenerade och promenerade och promenerade, stackars Andreas led i värmen eftersom termometern låg på 29-32 grader varje dag. Även jag tyckte att det var skönt när vi kom in på rummet med air con. Själv hade jag mest problem med min pollenallergi och den fortsätter att störa mig 🤧 Gräspollen är döden och har förstört en del midsommarfiranden för mig. Apropå Midsommar! Vad ska DU göra i Midsommar? Själv ska jag…..jobba 😂🇸🇪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *