Planer för sommaren på en regnig dag

Planer för sommaren på en regnig dag

Idag har varit en sån där dag man helst bara vill spendera nerkrupen i sängen. Regnet har öst ner hela natten och dagen fortsatte på samma sätt. Jag hade inga förbokningar idag och fick lyxen att stanna kvar hemma för admin medan Andreas fick ta på sig ”blåstället och verktygslådan” och masa sig ut i det gråa. Men först gjorde jag i ordning en värmande gröt med energi till oss.

Bestående av havregryn, chiafrön och ägg som toppades med mosad banan och jordnötssmör samt lite hackade mandlar.

Tyvärr lyckades jag utveckla en härlig huvudvärk som inte gav med sig och fick lägga mig en stund efter lunch. Nu ligger vi skavfötters på soffan under ett täcke med varsin dator och jobbar på. Det tar aldrig slut och Andreas har alltid något nytt som vi ska sätta tänderna i för att utveckla företaget.

Just nu har vi det motigt och pengarna kommer inte in i den takt vi velat så vi har bestämt oss för att åka hem till Sverige över sommaren för att jobba. Sommaren här är högsäsong men inte för oss då det mest är Britter, Irländare och Kanarier som semestrar här (i Puerto Rico, det är kanske lite annorlunda på andra orter) och de är mer intresserade av mat, dricka och utflykter än för välmående. Damerna lägger hellre tid på skönhetsbehandlingar (hår, naglar, fransar osv) än att ta massage. Och männen går bara om de har ONT. Ja, jag generaliserar men tro mig, har man bott här ett tag så vet man att det är så det ser ut. Så vår anställda blir kvar och sköter de få bokningar vi får in så drar vi andra hem och jobbar. Med vad vet jag inte än, men något som kanske ger en liten semesterkassa samt en liten buffert för hösten.

Så nu så planerar vi och diskuterar för kommande månader (Andreas håller såklart koll på matchen med Brynäs medan jag smygkollar en dokusåpa, klyshigt? Javisst!) Middagen bestående av en mustig linssoppa är uppäten och jag funderar starkt på en kopp hett mynta-te.

Imorgon är vi lediga och om jag får bestämma så stannar jag så här, som nu, men utan huvudvärk.

2 thoughts on “Planer för sommaren på en regnig dag

  1. Hei! Dere skriver så utrolig bra. Det er en fornøyelse å lese😊 Stå på, fortsett den gode jobben👊🏽

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *