Så jävla effektiva vi varit!

Så jävla effektiva vi varit!

Tisdagen är dagen i veckan som vi bara köööör på, det är enda dagen i veckan som vi också har gemensamt adminjobb på. Nu snackar vi multijävlatasking på hög nivå alltså :).

Tisdagar börjas alltid med en tidig powerwalk på c:a 45 min och sedan väntade coreträning, tillhörande stretch och yoga. Nu hade det blivit så pass varmt att vi också kunde ta oss ett svalkande dopp i poolen. Oftast har vi hela poolområdet för oss själva. På vårt komplex är det nästan ett 60 tal lägenheter, över 50st ägs av Norska pensionärer och eftersom de alltid är ute på tur eller sitter och äter torsk så har vi poolen för oss själva 🙂 😉 . Efter dusch och frukost så börjar vi jobba kl. 10:00.

Vi är just nu mitt uppe i en kontraktsförhandling med ett nytt hotell här på ön och just nu är det jaga, jaga och jaga som gäller från vår sida. En av de saker som är allra mest tungrott för oss är just att få tag i rätt personer (oftast hotelldirektören) och sedan när (eller om) vi får till en kontakt med han/henne så gäller det också att sälja in vad det är som erbjuds dom och deras gäster. En process som oftast tar tid, som är svår, som sagt är ett ständigt jagande och som kräver ett jäkla tålamod (tur jag har Tamy). 

I juni 2017 började vi vår jakt för att kontraktera nya hotell för den kommande säsongen, idag så står vi med 10 tal kontrakterade hotell för vår dagliga verksamhet.

I väntan på rättegång?

Vi blev tidigare av med 5st. kontrakterade hotell den 4:e November förra året och som vi hade med samma hotellkedja. Det visade sig att hotellkedjan låtit flera av sina klienter gratis nyttjat det gym vi hyrde in oss på, på hotellet. Detta trots ett kontrakt oss emellan som såklart tillät oss att ta betalt av gästerna. Detta skedde under tid som vi var i Sverige. Vi märkte av att siffrorna inte stämde i vår bokföring och detta uppdagades när vi var på plats och vi skickade fakturan på över 8700€ till hotellkedjan. 4 dagar efter att vi skickat in vår faktura på denna summa så fick vi ett mejl att hotellet önskade säga upp alla våra 5st hotellkontrakt. SÅ kan det gå till här, vad som gäller ena dagen kan den andra dagen vara som helt bortblåst! Det var inga som helst problem att ta in hundratusentalskronor i hyra av oss under tiden men när de själva också var tvungna att göra rätt för sig så var allt inte lika roligt längre. Hade detta varit i Sverige så hade det frontat förstasidorna i tidningarna, här rycker folk på axlarna och säger ett “välkommen till Gran Canaria”. Såklart så har vi anlitat en advokat som jobbar vidare med detta och vad vi har rätt till. Om ni tycker att saker och ting tar lång tid där hemma med byråkrati och pappersexercis hos myndigheter m.m så är det INGENTING mot hur extremt lång tid saker tar här, håller bara tummarna att allt är klart innan Brynäs IF vinner vårt nästa SM-guld 🙂 😉

Bästa dagen i veckan

Vi delar alltså ofta upp våra tisdagar så att det blir i tur och ordning: Träning, jobb, lunchpaus, jobb, powerwalk och ytterligare några timmars jobb och chill/fritid. Detta funkar bra för oss och ger oss bra energi för dagen och samtidigt är det skönt att få rensa skallen och träna/svettas och bara få andas litegrann.

Så även om tisdagar ofta är mycket jobb till sent på kvällen så har vi ändå lyxen och förmånen att kunna styra dagen i mångt och mycket som vi själva vill att den ska se ut. Vi har också dagen tillsammans, är grymt glad och tacksam över det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *