Same same but different

Same same but different

Jag ska erkänna att det är svårt att få till ett bra blogginlägg när vi i princip gör samma sak varje dag. Man kan ju inte riktigt producera en stor variation på bilder när vi mest sitter och jobbar i soffan och emellanåt ligger i poolen och svalkar oss. Men ok, det är ju inte som att jag klagar så ni får nöja er med lite same same.

Vi var förövrigt tillbaka i San Agustín hela två gånger då vi förhandlar om den plats där som vi har som förstahandsslternativ. Vi vill hyra in oss i en befintlig salong där vi hört att det kunde finnas en öppning. Vi har ju siktat in oss på den sedan början av Augusti och sedan köttat för att få tag i rätt personer för att komma till den situation vi är nu. Nu är det ju så att Augusti månad är den stora semestermånaden i Spanien så vi fick genomföra ett redigt detektivarbete för att få tag i rätt personer. Men det har lönat sig, hoppas vi, och efter ett par inledande möten blev vi kallade till ett mer avgörande där priser och kontrakt diskuterades. Nu väntar vi på det slutliga beskedet och kontraktsskrivning. Men vi håller oss lugna, jääävligt lugna. Det här kan betyda en massa nya klienter för oss men vi är luttrade efter våra år här och firar inte förrän vi har en kråka på ett kontrakt.

Vad vi däremot firar är att vi nu har älskade svärmor med söta syster på besök. De är så mysiga att umgås med och gör också att vi bokar in lite annat än jobb och pool. Just nu ligger de vid poolen och pluggar på omgrancanaria.se

Nu när de är här så passar jag på att vara lite mer kreativ med maten. Andreas tjatar ofta på mig att han vill att jag ska baka nåt gott så för några dagar sen blev det en kola-äppelpaj. Dock blev den för söt så måste fundera på justering till nästa gång. ”Basen” blev bra med ingefärs-och kanelstekta äppelbitar som fick puttra sig mjuka innan jag la ner dem i den gräddade pajdegen jag förberett. Sen hade jag rostade och hackade hasselnötter och mandlar över det innan jag täckte allt med kolatäcket som jag kokat i kastrull. Smaken blev ju väldigt bra men för sött som sagt.

Sen måste jag även slå ett slag för min goda fisk-och skaldjurssoppa som jag gjorde igår kväll. Jävlar vad god den blev (om jag får säga det själv) och jag borde ju veta som den foodie jag är.

Nu får vi se vad nästa vecka inbringar men vi ser ljust på det och håller tummarna för en succé och goda besked.

Tjing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *