Vardagens utmaningar och sommarens mål

Vardagens utmaningar och sommarens mål

Jag märker att, oavsett hur länge man varit borta, det är lätt att komma in vardagen här hemma. Det är nästan som om man aldrig åkt iväg. Vissa vanor återuppstår, tillsammans med att gamla ovanor pockar på.

Jag är en sån som MÅSTE ha tid för att göra ingenting. Som en överdrivet självanalytisk person som konstant går igenom olika livsscenarion och dialoger (som troligtvis aldrig kommer att uppstå och genomföras) i huvudet, så BEHÖVER jag de där stunderna och mentala pauserna.

Eftersom jag dessutom fortfarande lider av sviterna efter att varit på gränsen till att springa in i väggen (ja, springa inte gå) så har jag ännu större behov av dessa pauser. Så vad gör jag under de pauserna? Ja när jag säger ingenting så menar jag egentligen VAD SOM HELST som jag känner för, utan att behöva känna mig skyldig för att jag inte utför något jag BORDE. Fattar ni? För min del kan det vara en bok, en film/serie eller båda efter varandra i kombination med mobilspel. Huvudsaken är att koppla bort min hjärna ifrån allt.

Ibland så känner jag dock att dessa stunder kan bre ut sig. En dag blir en helg, eller ännu längre. Och här har jag ett av mina ”problem”. Min inneboende och extremt kraftiga lathet tar över och plötsligt blir ingenting gjort. Dessutom så tenderar depression att ta över och jag får än mindre lust att göra något. Jag får ångest över att jag inte får tillräckligt gjort men samtidigt får jag ångest över att behöva ta tag i det. Det blir en ond cirkel.

Därför är det tur att man har jobb, utan det skulle jag ha för mycket tid att lägga på en nedåtgående spiral. En spiral som jag tidigare varit i några gånger och som oftast resulterar i att jag bl.a går upp i vikt och ger mig än mer ångest. Och så vidare.

Så för att inte hamna där så försöker jag nu komma igång med min träning igen, tillsammans med mina terapeutiska promenader.

Tro mig, det är inte lätt. Även när jag vet att jag mår super efteråt så kämpar jag med tröskeln att göra som Nike reklamen ”Just Do It”. Senaste vintern har varit långt ifrån bra för oss på många plan och vår träning samt generella hälsa har tagit stryk. Men nu måste vi ta tag i det ORDENTLIGT.

Andreas är en massa mil ifrån mig och han peppar för fullt. Han fokuserar på SIN träning och att jobba med företaget.

Vi har ju ett viktigt mål, vilket är hälso/träningsresa i höst samt våra utbildningar och då gäller det att åter träna upp kondition och styrka.

Tur att man har sommaren på sig….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *