Utebliven bjudmiddag och oväntat solsken

Utebliven bjudmiddag och oväntat solsken

Denna helg började….med solsken…? Jaha? Vart tog ovädret vägen? Så det var till att pallra sig iväg till det schemalagda hotellet vilket visade sig vara bortkastad tid. Blä. “Men”, tänkte jag, “som tur är slipper jag laga mat eftersom vi är bortbjudna på middag!”. Eftersom Andreas arbetat från Puerto Rico ett antal år så har han skaffat sig vänner bland de norska panchisarna. De är nästan dubbelt så gamla men vad gör väl det när de bjuder på mat och sprit? hehe. Iallafall, man kommer hem, fixar lite admin och börjar göra mig iordning. Passar på att ta en liten fördrink bestående av “Bacardi Torched Cherry” med “Cola Zero”- lite som en blandning mellan “Cuba libre” och “DrPepper”. Låter sådär men rätt gott om man gillar den kombon. Vi går bort till vår “kvartersaffär” och inhandlar en flaska vin för att inte komma tomhänta och börjar i maklig takt knalla ner till paret som bor ca 15 min bort. Men……..när vi är typ 50 meter bort så kläcker Andreas skämtet: “Tänk om jag tagit fel på dag!”, varpå han stannar till med en nervös min. Tar upp luren och läser igenom inbjudan. Visst fan är det så. Vi är en hel vecka tidiga……. Vid det här laget är jag så sjukt hungrig och vägrar vända hemåt för att börja laga mat så jag stampar en fot i marken tills Andreas går med på att följa med mig till Donken. Ja, jag vet McDonalds. Inte det bästa att äta direkt men vid det laget hade vad som helst funkat bara jag slapp laga det. Sen att det var jag som fick betala för kalaset….. well well.

Idag Söndag började på samma sätt med strålande sol men jag vägrade att ta mig till hotellet för idag hade de LOVAT att det skulle bli VÄRLDENS JÄKLA OVÄDER! En massa varningar och tillsatt krispersonal på ön. Strålande sol. Hela dagen. Vid typ 16.00 blev det mulet.

Jahopp. Vi hann iaf. att vara effektiva med powerwalk och ärenden i ett (och en liten kaffepaus på vägen). Plus en liten släng med karma på det för jag hade sagt till Andreas att jag hoppades på att det skulle börja regna när vi var ute och gick eftersom han vågade att skippa tröjan. Istället var det jag som kom hem genomsvettig i min tjocktröja. Dammit.

Nu får vi se hur veckans väder blir, kan den inte bara bestämma sig?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *